Widget Image

Firmamız Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda 100 m2 alanda 1995 yılında Kahramanmaraş dondurması üretimine başlayıp bugün 10.000 m2 alanda, 33 çeşit dondurma üretimi yapmaktadır.

+90 (344) 236 06 37 info@karpedo.com Sümer, İlahiyat Cd. No:11/A, 46080 Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş

INSTAGRAM

Karpedo dondurma çeşitlerimizi instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Maraş Dövme Dondurması

Home  /  Dondurma   /  Maraş Dövme Dondurması
maraş dondurma ustası

Maraş Dövme Dondurması

Maraş Dövme Dondurması
Kahramanmaraş dövme dondurması, Kahramanmaraş dondurma ustalarının, Ahir Dağı ile başlayan gerçek efsanesidir.
Bellli dönemlerde Ahir Dağının yüksek bölgelerinde Kahramanmaraş bölgesine özgü kekik, keven,sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ve Ahir Dağında baharla yeşeren yabani orkide çiçeklerinin köklerinden elde edilen Salep’in Maraş ustalarının yıllardır gelen geleneksel tarif birikimi ile eşsiz bir lezzete ulaşarak, Türkiye’nin markalaşma yolunda gururu olmuştur.
Kahramanmaraş dövme dondurması, Maraşlı Osman Ağa’nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfettiği tatlı. “Salepli karsambaç” olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra “Maraş dondurması” olarak tanınmaya başlamıştır. Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri, keçi sütünden yapılmasıdır. Aslen Türkiye’de sadece sakızlı dondurma vardı ve tarifi Osmanlı İmparatorluğu döneminde 300 yıldır gizli tutuluyordu.
Geleneksel Maraş dondurmasının yapımında süt, sahlep ve şeker kullanılmaktadır. Kullanılan sütün keçi sütü olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü Maraş dondurmasına has tadı veren en etkili faktör keven otlarıyla beslenen keçilerden sağılan sütdür.

Post a Comment